понеделник, 11 юни 2012 г.

Стани като Хълк за 41 минути

the-hulk
Физическата подготовка е важна част от ежедневието ни. Повече от добре е да отделяме по час-два за себе си и да поизпотим здраво фланелката. За целта има най-различни фитнес-зали с разнообразни уреди, които ни позволяват да тренираме различни мускулни групи. Понякога обаче времето не стига да се отиде до салона, затова най-добрият вариант е да направим дневната си порция упражнения в домашни условия. Да, тук няма лежанка, пътека, успоредка и други полезни уреди, но пък има дивани, легло, под и стени, които също могат да свършат повече от страхотна работа. Днес ще ви представим именно няколко такива „домашни” упражнения, като качественото натоварване е гарантирано.
Преди всичко най-важният елемент на всяка тренировка е загрявката. Ако се пропусне може да се стигне до доста нелепи контузии, а не това е целта ни, нали? Загрявката може да протече по най-различни начини – подскоци на място, спринт на място, наклони към стъпалата без да се свиват краката в колената.
След загрявката нека започнем ударно с лицеви опори. На видеото, което ви представяме, може да видите 5 вида от упражнението, които ще спомогнат за оформянето на по-голяма горна част. Те са по-тежки, но по-ефективни. Различават се съществено от стандартните, но резултатът е повече от впечатляващ. С тях се комбинират и други мускулни групи като корем, гръб, рамо и най-вече трицепс.
Направете в една тренировка 4 серии по 10 повторения от всеки вид с почивка от по 30 секунди между всяка.
Идва ред на коремните преси. За тях всичко, което ви трябва е диван (или друга солидна медел), здрав и дебел ластик и най-вече желание. Това са 6 вида коремни преси, натоварващи пълноценно всички мускули в областта. След постоянни тренировки ще направите такива плочки, че дори и фаянсът в банята ще ви завиди жестоко.
Накрая може да се завърши тренировката с няколко серии клекове с изправен гръб, след което задължителна разгрявка. Умората и удоволствието са напълно гарантирани. Всичко отнема от 40 минути до около час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар